Archief
Westlandse Druif/Rolf van Koppen

Westlandse Druif/Rolf van Koppen

Nieuwe toekomst voor themapark Westlandse Druif

Het voormalige themapark De Westlandse Druif in Monster is verkocht aan een nieuwe stichting die is opgericht door John van Antwerpen en een aantal mede-initiatiefnemers.

Op deze locatie wil Stichting the Vineyard "invulling geven aan de steeds groter wordende behoefte aan rust, ontmoeting en zingeving. Ook wordt gekeken hoe de zeven druivenserres kunnen blijven en de druiventeelt traditioneel kan worden voortgezet."

De nieuwe eigenaar van het complex heeft aangegeven een plek te willen creëren waar het fijn is om samen te zijn. "Deze visie is vertaald naar vier bouwstenen, namelijk samen eten, samen groeien, samen spelen en samen werken", zo is de boodschap. De sleutels worden op 1 oktober overgedragen aan John van Antwerpen. De kopers werken nu aan een plan met concrete invulling van bovengenoemde bouwstenen.

Vertrouwen

Na de aankondiging van sluiting van het themapark in november 2019, heeft Stichting Vastgoed de Westlandse Druif zich, na overleg met de gemeente Westland, ingespannen om een geschikte koper te vinden voor de druiventuin. "Met de verkoop van het vastgoed aan de Westlandse Stichting the Vineyard hebben we het vertrouwen dat de maatschappelijke functie van het complex behoudenblijft", aldus Corine Vreugdenhil, voorzitter van de verkopende stichting.