Archief
WOS

Terrassen vandaag weer open, maar 'je gaat er niets op verdienen'

Ook in onze regio zijn sinds 12.00 uur vandaag bij veel restaurants, cafés en strandclubs de terrassen weer open.

De maatregelen voor de horeca zijn voor het eerst sinds oktober weer versoepeld. De terrassen mogen tot 18.00 uur open blijven. Mensen moeten wel een plekje reserveren, al kan dat ook nog ter plaatse. Er zijn, afhankelijk van de grootte, maximaal 50 bezoekers welkom en aan één tafel mogen niet meer dan twee mensen van verschillende huishoudens zitten.

"Het is wel een soort van spannend", zei Tiffany den Ouden van café De Slimmerick in Naaldwijk vanmorgen in het WOS-radioprogramma Doens Wordt Wakker. "Maar het is ook wel een tegenstrijdig gevoel. Eigenlijk zijn we heel blij dat we weer open mogen, aan de andere kant denken we: tot 18.00 uur, dat slaat nergens op. Maar we houden het positief, we zijn blij dat we weer wat mogen." Den Ouden is wel benieuwd hoeveel mensen er daadwerkelijk komen vandaag, zeker omdat het voor velen een werkdag is.

De beperkte heropening levert echter geen vetpot op, weet Den Ouden: "Je gaat er niets op verdienen. Ik hoop wel dat dit het eerste stapje is en dat ze heel gauw de tijden bijvoorbeeld naar 21.00 uur doen en daarna snel naar de normale tijden."

Beluister het volledige gesprek met Tiffany den Ouden (Slimmerick):

Drukte voorafgaand aan de opening van de terrassen in Naaldwijk. WOS