Archief

Plantenasiel opgezet voor alle Westlandse plantenliefhebbers

Een zielige sanseveria laten opknappen, een prangende vraag over je cactus of gewoon trots foto's delen van je pannenkoekenplant.

Het kan allemaal op de nieuwe facebookpagina Plantenasiel Westland. "Het is voor elke Westlandse plantenliefhebber", vertelt mede-oprichtster Roos Vollebregt. "Of nou ja, dat hoeft niet eens, want als je van je plant af wil, kun je er ook op terecht."

Het idee voor het plantenplatform komt van drie Westlanders: Roos Vollebregt, Ilse van den Dool en Mariska van Egmond. "Ik zat al bij veel van dit soort facebookgroepen in Delft, Den Haag en Rotterdam. In het Westland was er nog niets en er bleek wel interesse voor te zijn", vertelt Vollebregt. En de groep loopt inderdaad goed. "Ik denk dat er elke dag wel iets wordt aangeboden op de pagina en in het asiel hebben we nu zo'n twintig planten die we gaan opknappen."

Want, vindt Roos, planten die moet je niet weggooien. Ilse, een andere beheerder van de groep lapt de aangeleverde zielige planten weer op. Daarna worden ze aangeboden in de facebookgroep.

En dit is nog maar het begin van het platform. "We organiseren nu een winactie. Bij 500 leden geven we een plantenpakket weg. In de toekomst willen we misschien een ruilmiddag organiseren of iets online doen. Er is nog heel veel mogelijk", aldus Vollebregt.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland