Archief
Victor Kappelhof

Victor Kappelhof

Geen optocht door de stad, wel een sinterklaasfilm op televisie

De geplande optocht van Sinterklaas door Maassluis op 14 november gaat vanwege de oplopende coronabesmettingen niet door.

De optocht stond gepland direct na de uitzending van de film die Stichting De Rode Mijter Company, in samenwerking met de WOS, heeft gemaakt. De hele berg snoepgoed, om een paar duizend kinderhandjes in Maassluis mee te vullen, wordt nu in overleg met de basisscholen daar afgeleverd om op deze manier toch een Sinterklaasgebaar te maken naar de kinderen.

Anton Wesselius van de organisatie achter de intocht: "Uiteraard vinden we het onwijs jammer dat de optocht niet door kan gaan, we waren er helemaal klaar voor. We begrijpen echter waarom dit besluit is genomen en zijn daarom erg blij dat we met een vooruitziende blik hebben ingezet op het maken van de film. Op deze manier komt Sinterklaas toch aan, specifiek in Maassluis, en kan het grote kinderfeest toch van start."

De film is bedacht, geschreven en gespeeld door de vrijwilligers van De Rode Mijter Company. Een geheel eigen productie waar het bestuur van de stichting trots op is. De film speelt zich af op allerlei plekken in de stad en is tot stand gekomen met medewerking van veel bedrijven, instellingen en stichtingen. Het bestuur is eenieder zeer erkentelijk voor de hulp en de vele vrije tijd die, verdeeld over vier weekenden, in de film is gestoken.

De uitzending is op zaterdag 14 november om 10.00 uur te zien bij de WOS.

Sinterklaas vertelt vanuit Spanje meer over de film

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis