Archief
WOS

Van kraanvogels tot wallaby's: je kunt op safari in Westland

Rozen, komkommers en kamerplanten: al dat moois vind je in de kassen in Westland.

Maar is je al opgevallen wat er allemaal náást die kassen rondscharrelt? Wie de achterlaantjes goed kent, kan zelfs op safari in Westland.

Zo fokt Henk Verbeek uit Honselersdijk al 48 jaar Cubaanse flamingo's in zijn kas aan het Poeldijksepad in Honselersdijk. "De eerste was gevangen in de Strijp, daarna ging het snel", vertelt de trotse vogelliefhebber. De roze vogels zijn vanaf de openbare weg heel goed te zien: je vindt ze op de hoek met de Van Ockenburchlaan.

Het kan nog gekker. Bij tuinder Bob van Kester iets verderop scharrelen wel honderden vreemde vogels rond. Van kraanvogels tot ibissen, uit alle hoeken van de wereld zijn de beesten naar de Middel Broekweg gebracht. De vogels kun je vanaf de Oostheullaan goed zien, het tuinderslaantje schuin tegenover het tankstation.

En dan zijn er nog wallaby's aan de Groeneweg in Naaldwijk, alpaca's aan de Korte Kruisweg in Maasdijk, en emoes bij de Zwethzone in Wateringen.

Heb of ken jij ook plekken met exotische dieren in onze regio, die vanaf de openbare weg goed zijn te zien? Laat het ons weten! Mail: nieuws@wos.nl en wie weet komen wij binnenkort langs!