Archief
WOS

WOS

Toplicht of stoplicht: voor welk verkeerslicht rijd jij een blokje om?

Iedereen kent ze wel: de verkeerslichten die áltijd als jij er net voorbij moet op rood staan. Of verkeerslichten waar je je altijd vanaf vraagt waarom ze er überhaupt staan.

De WOS gaat op zoek naar het verkeerslicht in Westland, Maassluis, Midden-Delfland of Hoek van Holland dat de meeste ergernis oproept of het meest onnodig is. Tegelijkertijd zijn we ook benieuwd of er verkeerslichten zijn waar mensen juist heel blij mee zijn.

Kaart

Hierbij hebben we jouw hulp nodig. Op onderstaande kaart kun je de locatie aangeven van het verkeerslicht waarvoor jij liever een blokje om rijdt. Of zijn er misschien plekken waar je nooit een groene golf hebt, maar altijd bij elk verkeerslicht moet wachten. Ook als je vindt dat de verkeerssituatie ergens enorm is verbeterd door de toevoeging van een verkeerslicht, kun je dat aangeven.

Ben je het eens met het verkeerslicht dat iemand anders heeft aangedragen? Dan kun onderaan die reactie stemmen. Zo zien wij welke locaties het meest 'gehaat' of juist 'geliefd' zijn.

LET OP: lees je dit via onze app, dan zie je mogelijk geen kaart hieronder. Klik dan op deze link. De kaart opent dan in een nieuw venster in je browser.

Nieuwe inzichten

Deze verkiezing is niet bedoeld om zoveel mogelijk klaagreacties te verzamelen, maar is juist opbouwend van aard. Mogelijk is er sinds de plaatsing van bepaalde verkeerslichten veel veranderd in de omgeving. Verkeersstromen kunnen gewijzigd zijn en mogelijk is de inrichting van het verkeer daar (nog) niet op aangepast. Of misschien zijn er blinde vlekken waar de verkeersdeskundigen van de gemeenten nog niet eerder tegen zijn aangelopen. Laat daarom vooral je mening horen.

Dit verhaal werd mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Dtv, Omroep Venlo, Studio040 en de WOS werken gezamenlijk aan lokale onderzoeksjournalistiek.

Onderzoeksjournalist Stefan van der Meer vertelt meer over het onderzoek