Archief
District8

District8

Politie ontmantelt illegaal nieuwjaarsfeest in Naaldwijk

De politie is in de nieuwjaarsnacht binnengevallen bij een illegaal feest in een bedrijfspand aan de Ambachtstraat in Naaldwijk. Daar bevonden zich ongeveer tweehonderd minderjarigen, die een kaartje hadden moeten kopen. De eigenaar van het pand is aangehouden.

De politie wist dat er ergens in Naaldwijk een illegaal feest op touw was gezet, maar kon aanvankelijk de locatie niet achterhalen. Uiteindelijk verkreeg men zekerheid, waarop het pand werd binnengevallen. Er zou op het feest alcohol aan jeugdigen zijn geschonken. Een aantal van hen had duidelijk te veel op.

Waarschuwing gemeente

De gemeente Westland roept elk jaar op om geen illegale feesten te organiseren. "Bij feesten zonder vergunning zijn de hulpdiensten niet bekend met deze evenementen waardoor zij niet snel en adequaat kunnen handelen wanneer er iets misgaat. Ook zijn de veiligheidsrisico's van het evenement/feest dan niet in beeld gebracht en wordt er alcohol geschonken zonder dat er een Drank- en Horecavergunning is verleend", aldus de gemeente.

"Bij illegale feesten zal handhavend worden opgetreden. Dit betekent dat er een proces-verbaal wordt opgemaakt. De boete kan oplopen tot 20.750 euro."

Behalve het foute feest ontdekte de politie nog iets anders in het pand: op zolder werd een hennepdrogerij aangetroffen.

Categorieen:
Naaldwijk Westland 112