Archief
Livestream Michelinpresentatie

Wateringen heeft weer een sterrestaurant: Niven voor derde keer in de prijzen

Vier jaar na de oprichting heeft restaurant Triptyque in Wateringen een Michelinster gekregen. Chefkok Niven Kunz en zijn partner Virginie van Bronckhorst werden daar maandag bij de presentatie van de nieuwe Michelingids in Maastricht voor op het podium geroepen.

Voor Kunz is het de derde keer dat hij een ster krijgt. De Westlander, die bekend staat om het 80/20-concept (80 procent groente, 20 procent vlees of vis), kreeg zijn eerste in 2006 bij 't Raethuys in Wateringen. De chef-kok sloot dat restaurant enkele jaren later, waarna hij restaurant Niven opende in Rijswijk. Dat had tot het faillissement in 2020 ook een ster. Nu dus, op de plek waar hij ooit begon, krijgt hij opnieuw een ster. Maar wennen doet het niet, bevestigde hij op het podium in Maastricht. "Zeker niet, we hebben kleine tegenslagen gehad. Maar het is vallen, opstaan en weer doorgaan."

Kunz dankt zijn succes voor een deel aan zijn vrouw. "Wij koks zijn vervelende mensen. Virginie staat altijd naast mij, voor mij en achter mij. Deze ster is voor de helft van Virginie."

De inspecteurs van Michelin zeggen over het restaurant: 'Op het eerste oog kan het eenvoudig lijken, maar zo is het niet.' De gerechten zijn eigenlijk erg complex. Kunz wordt dan ook gewaardeerd voor zijn vakmanschap.

Aan de Zweth in Schipluiden heeft ook komend jaar weer één Michelinster. Chef-kok Joris Peters mocht die ster in 2015 voor het eerst in ontvangst nemen. Het restaurant aan de Rotterdamseweg staat overigens in de verkoop. Peters wil namelijk verder in een 'kleinere en intiemere zaak'. Tot er een koper is gevonden, gaat Peters door.

Honselersdijker Pieter Timmer behield met restaurant Joelia in Rotterdam eveneens één Michelinster. Zijn chef-kok Sofiane Bons won bovendien de award voor beste jonge chef van 2024.