Grote verbouwing en nieuw horecabedrijf broers Van der Helm
Bart van der Helm is geboren en getogen in de horeca. Zijn vader (bijnaam 'de witte') is begonnen in Bar de Promenade. Nu heeft Bart samen met zijn broer Paul in Westland een horecaimperium opgebouwd met daarin Eetcafé De Witte, De Buren, De Promenade en IJssalon Il Bianco. En de volgende horecazaak gaat in april open: 'Tastoe'.
De broers Bart en Paul van der Helm staan dit jaar voor een grote uitdaging. Eetcafé De Witte, De Buren en IJssalon Il Bianco staan een grote verbouwing te wachten. En hun volgende horecazaak Tastoe gaat in april open. Het idee voor hun nieuwe horecaconcept zag het licht toen zij afgelopen jaar De Buren hebben overgenomen,
"Dit kwam echt op ons pad. Ik kwam terug van vakantie en mijn broer zegt: 'De Buren staat te koop en er is al iemand meebezig' Dus snel schakelen. Zaterdag hadden we het eerste gesprek, maandag serieus met elkaar om de tafel, dinsdag naar de boekhouder, woensdag hebben we een bod gedaan en een maand later hadden we de sleutel", begint Bart.
Grootscheepse verbouwing
Om de bedrijven optimaal met elkaar samen te laten werken, staat er een grote verbouwing voor de deur. "We hebben het kantoor van het voormalige reisbureau Staalduinen ook gehuurd. Dat zit naast De Buren. Daar komt Tastoe. We hopen in april open te gaan. Als dat is afgerond willen we - op de plek waar nu Il Bianco is - een centrale keuken maken. Dan komen de keukens van De Buren en De Witte te vervallen. De restaurants houden hun eigen concept. Maar worden wel vanuit één centrale keuken bediend."
Met de uitbreiding hebben de broers ook nagedacht over de verschillende horecaformules van de bedrijven. Zeker met hun nieuwste aanwinst Tastoe. "Eetcafé De Witte is plateservice. De Buren willen we wat chiquer maken en Tastoe wordt een afhaalrestaurant waar je vanaf april ook ijs van Il Bianco kan halen."
Centrale keuken
Het maken van een centrale keuken heeft verschillende voordelen, legt Bart uit. "Het is meer teambuilding omdat er beter onderling overleg mogelijk is. We kunnen de koks ook beter met elkaar uitwisselen. Een centrale keuken kan je ook van één kant aansturen en is ook kostenbesparend. We hebben nu bijvoorbeeld vier vaatwassers, en we denken dat we het straks met twee minder kunnen doen."
Korte en lange termijn
Het complete plan zit in de hoofden van de broers, maar alles in één keer uitvoeren is een utopie. "We gaan nu eerst Tastoe realiseren. Die zal in april klaar zijn. Dan gaan we direct door naar het bouwen van de centrale keuken. En dan willen we De Buren helemaal omzetten en gaan we het hele concept introduceren." En daarna? Nog meer toekomstplannen in het verschiet? Of zijn jullie nu wel klaar? "Ik denk dat je als ondernemer nooit klaar bent. Dat denk ik elke keer wel. Maar dan komt er toch weer iets op ons pad. Dus wie weet?"