Archief
HH Delfland

Delfland wil door met dijkgraaf Daverveldt

Als het aan het algemeen bestuur ligt, mag Piet-Hein Daverveldt de komende zes jaar dijkgraaf blijven van het Hoogheemraadschap van Delfland. Dat was donderdag het advies tijdens een extra vergadering.

Een dijkgraaf is als het ware de burgemeester van een waterschap. Daverveldt vervult deze functie inmiddels sinds 2018; hij volgde toen Michiel van Haersma Buma op. De eerste termijn loopt af op 1 juni van dit jaar. Een vertrouwenscommissie, samengesteld uit leden van het algemeen bestuur en onder voorzitterschap van Nieske Dijkshoorn (BBB), heeft aan het algemeen bestuur geadviseerd Daverveldt aan te bevelen voor een herbenoeming. Tijdens een bijzondere vergadering op donderdag heeft het algemeen bestuur besloten om dat advies over te nemen.

De aanbeveling van het algemeen bestuur gaat nu naar de Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland. Die zullen de aanbeveling daarna doorzenden aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat. Dat voorstel gaat vervolgens in de vorm van een Koninklijk Besluit ter ondertekening naar de Koning. Na ondertekening zal de Commissaris van de Koning dijkgraaf Piet-Hein Daverveldt opnieuw beëdigen.

Het werkgebied van het waterschap Delfland omvat de gemeenten Delft, Den Haag, Lansingerland, Leidschendam-Voorburg, Maassluis, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Wassenaar, Westland en Zoetermeer.