Archief
WOS/Martijn Molenaar

Velo-icoon Jim Middelburg stopt met badmintonnen

Jim Middelburg speelt zaterdag tegen Almere zijn laatste badmintonwedstrijd voor Velo. De Naaldwijker, inmiddels uitgegroeid tot clubicoon, vertrekt naar Australiƫ.

"Dat betekent dat ik in ieder geval mijn eredivisieracket aan de wilgen hang", zegt Middelburg in de podcast van BadmintonInside. "Ik speel zaterdag mijn laatste wedstrijd voor het eerste team van Velo."

Daarmee neemt de badmintonner voor de tweede keer afscheid van de club uit Wateringen, maar nu definitief. Middelburg stopte na het seizoen 2021/22 ook al, omdat hij zich ging richten op het promotietraject na zijn studie. Na een jaar afwezigheid stond hij afgelopen september weer op het wedstrijdformulier. Al was dat aanvankelijk ook niet helemaal de bedoeling. "In eerste instantie was er sprake van dat ik al in september/oktober richting Australië zou gaan."

Aan de andere kant van de wereld gaat hij onderzoek doen naar kankercellen. "Het plan is om twee tot drie jaar weg te gaan. Ik denk niet dat ik daar ga badmintonnen", zegt Middelburg.

BC Mix

De 31-jarige Naaldwijker begon met badmintonnen bij de plaatselijke BC Mix en kwam via DKC (Delft) in 2010 bij Velo terecht. Daar groeide hij in de loop der jaren uit tot een vaste waarde, waarin hij zeker in het dubbelspel met Myke Halkema uitgroeide tot een angstgegner voor menig tegenstander. Sinds zijn terugkeer dit seizoen speelde hij overigens slechts één keer met Halkema. Trainer Franklin Telwin zegt in de podcast dat die partij 'dramatisch' verliep.