Archief
Thierry Schut

Thierry Schut

Alle nominaties voor Westlandse Sportprijzen zijn nu bekend

Inmiddels zijn alle kandidaten voor de Westlandse Sportprijzen van 2023 bekend. Woensdag zijn ook de namen van de genomineerden in de categorieƫn Sportvrouw, Sporter/Team met een beperking (G-sport), Sportcoach en Sportvrijwilliger gepubliceerd.

Sportvrouw

Jutta Leerdam (schaatsen) is genomineerd wegens de volgende prestaties: Goud EK sprint, Goud NK Sprint, Goud WK Afstanden 1000 meter, Brons WK Afstanden 500 meter, Zilver in het eindklassement wereldbeker op de 1000 meter en 18 keer ongeslagen op de 1000 meter in 2023;
De tweede kanshebster is Arantxa Rus (tennis), omdat zij twee WTA-challengers heeft gewonnen, alsmede de ITF-toernooien in Anapoima, Den Haag en Maspalomas. Ook won zij afgelopen jaar het WTA 250-toernooi in Hamburg.
De derde genomineerde is Benthe Boonstra (roeien). Zij behaalde Brons bij het EK roeien Dames 4 zonder stuurvrouw en Goud tijdens het WK Dames 4 zonder stuurvrouw.

G-Sport

In de categorie G-Sport is CKV Dijkvogels (korfbal) G1 één van de drie genomineerden. Dit team werd afgelopen jaar zaalkampioen en op het veld Nederlands kampioen.
Ook het G-team van HV Westland (hockey) is kanshebber. Dit team werd zaalkampioen in de B-poule en was één van de tien teams in de landelijke competitie, waarin het bij winterstop de 4e plaats innam.
De derde genomineerde in de categorie G-Sport is Jesse Flikweert (wielrennen). Hij werd eerste bij zowel het NK Veldrijden als het NK op de Weg en het NK Tijdrijden, vijftiende bij het 15e WK Tijdrijden en zeventiende bij het WK ID-wielrennen. Tevens werd Jesse eerste bij de Special Olympics Internationaal Veldrijden.

Sportcoach

Er zijn ook drie genomineerden voor de titel Westlandse Sportcoach 2023, te weten:
- Marijke Piekar (hockey G-team HV Westland). Deze vereniging heeft één G-team en is daarmee gekomen tot de landelijk competitie. In januari 2023 is Piekar met haar team zaalkampioen geworden in de B-poule;
- Marco Meijer (voetbal Sportclub Monster). Meijer werd met zijn team kampioen van de 3e klasse B;
- Nico Stet (handbal Velo). Stet slaagde er in om als debutant in de eredivisie vierde te worden en behaalde daarmee deelname aan de Europacup.

Net als geldt voor de eerste ronde van de bekendmakingen, zijn de nominaties gebaseerd op de sportprestaties in de periode van 1 december 2022 tot en met 31 december 2023.

Sportvrijwilliger

De prijs voor de beste sportvrijwilliger is een publieksprijs. Inwoners van Westland kunnen van donderdag 18 januari 18.00 uur tot woensdag 24 januari 18.00 uur hun stem uitbrengen via de website van WOS.
De genomineerden zijn: Richard Lagerweij (Olympus '70), Richard Poot (volleybalvereniging Monza) en Ard van Wingerden (Quintus Handbal).

TV-uitzendingen

De genomineerden zijn vanaf donderdag 18.00 uur te zien op WOS TV. De uitzending is daarna ook te bekijken via Uitzending Gemist op WOS.nl.

Het Westlands Sportgala wordt op donderdagavond 25 januari vanaf 20.00 uur rechtstreeks uitgezonden via WOS TV.