Archief
PR

PR

Eerste genomineerden voor Westlandse Sportprijzen bekend

De eerste genomineerden voor de Westlandse Sportprijzen 2023 zijn bekend. Het gaat om de categorieƫn: Sportteam, Sportman en de Lara van Ruijven Talentprijs.

De Lara van Ruijven Talentprijs

Torsten Meijer (atletiek), Rosanne den Drijver (karten) en Yannick Rolvink (atletiek) zijn genomineerd voor de Lara van Ruijven Talentprijs. Meijer is onder meer Nederlands kampioen onder de 18 jaar met hardlopen op de 1500 en 3000 meter. Daarnaast behaalde hij brons op het NK indoor op de 1500 meter en brons op het NK cross.
Rosanne den Drijver won diverse kartraces in België en Duitsland. Ook werd zij de beste vrouwelijke karter in haar klasse en is zij derde geworden in het gecombineerde kampioenschap van Nederland en België.
De derde genomineerde voor deze prijs is Yannick Rolvink. Hij won goud op het NK onder 20 met discuswerpen, kogelstoten en kogelslingeren en brons op het EK onder 20 discuswerpen met een persoonlijk record van 59.86 meter.

Sportman

Menno Huising (wielrennen), Ruben Rolvink (atletiek) en Dirk van Duijvenbode (darten) zijn genomineerd voor de titel Sportman van het jaar 2023. Huising is winnaar met wielrennen bij het Fleche Ardennaise 2023 voor Jumbo-Visma Development Team. Hij heeft inmiddels een profcontract getekend bij Visma-Lease a Bike, voor die ploeg rijdt hij vanaf 2025.
Atleet Ruben Rolvink won afgelopen jaar goud op het NK discuswerpen en zilver op het NK indoor kogelstoten.
Dirk van Duijvenbode werd winnaar van drie Players Championship darttoernooien en werd tweede op het European Darts Matchplay. Daarnaast stond hij enige tijd op de tiende plaats op de wereldranglijst.

Sportteam

De handbalsters van Venéco/Velo, de korfballers van Valto en de voetballers van Sportclub Monster zijn genomineerd voor Sportteam van het jaar. De handbalvrouwen behaalden als promovendus de vierde plaats in de eredivisie. Daarnaast hebben zij zich geplaatst voor deelname aan EHF European Cup.
Het genomineerde eerste korfbalteam van Valto werd zowel op het veld als de zaal kampioen in de overgangsklasse en promoveerde naar de ereklasse, de hoogste klasse op het veld.
Het eerste elftal van Sportclub Monster werd kampioen in de derde klasse B en promoveerde daarmee naar de tweede klasse.

De nominaties zijn gebaseerd op de sportprestaties van 1 december 2022 tot en met 31 december 2023. De genomineerden van de andere drie prijzen worden op een later moment bekendgemaakt.

Donderdag 11 januari om 18.14 uur is op de WOS de eerste uitzending over de genomineerde sporters te zien. Je kunt de uitzending ook terugkijken op Uitzending gemist.

Categorieen:
Nieuws Sport Westland