Archief
Signbiblio

Signbiblio

Opnieuw minder inbraken in regio

Het aantal woninginbraken in onze regio is vorig jaar met een kwart gedaald. Met name in Maassluis en Naaldwijk werd fors minder ingebroken, blijkt uit nieuwe politiecijfers.

In Maassluis halveerde het aantal inbraken van 64 naar 30 en in Naaldwijk ging het zelfs om een daling van ruim twee derde: van 50 naar 16. In veel andere kernen was er eveneens een daling, al was die niet zo groot als in Maassluis en Naaldwijk.

Tegen de trend in werd er in 's-Gravenzande (van 23 naar 24), Den Hoorn (van 8 naar 14), Kwintsheul (van 8 naar 9), De Lier (van 5 naar 8) en Poeldijk (van 8 naar 12) iets meer ingebroken.

Het aantal woninginbraken daalt sinds 2012 - het jaar dat de politie de cijfers is gaan bijhouden - jaarlijks. In 2012 waren er in onze regio nog bijna 900 inbraken, in 2018 en 2019 lag het aantal nog boven de 400.

Een woordvoerder van de politie laat aan het ANP weten dat niet is onderzocht waarom het aantal woninginbraken gemiddeld daalt. Wel zegt de woordvoerder dat steeds meer mensen (deurbel)camera's ophangen, die een preventieve werking kunnen hebben.

Auto-inbraken

Het totaal aantal auto-inbraken nam in onze regio licht af, maar dat is voornamelijk te danken aan Maassluis. Daar werden liefst 60 auto-inbraken minder gepleegd: van 99 naar 39. In de meeste andere plaatsen was er juist een stijging te zien. In Kwintsheul was die het grootst: van 2 naar 11. Ook De Lier (van 13 naar 29) en Naaldwijk (van 30 naar 44) kenden een behoorlijke toename.