Archief
WOS

WOS

Nieuw seizoen Westlanders: 'Geloven in alles dat er is'

Frénk van der Linden interviewt ook in 2024 weer diverse regiogenoten voor de serie Westlanders. Dinsdag gaat het nieuwe seizoen van start, waarin onder andere het geloof aan bod komt.

De serie is dit keer opgebouwd uit drie thema's. Naast geloof komen ook topsporters en 'sterke' vrouwen aan bod. Zo zijn er onder andere interviews met voetbalster Nadine Noordam en directeur Puck van Holsteijn van het World Horti Center.

Geloof

In de eerste vier afleveringen staat het geloof dus centraal. Dominee Piet Schelling vertelt over de mooie verhalen die hij heeft gehoord in zijn leven; hij gelooft in de verhalen van de mensen. Schelling is protestants, maar hij ziet het christelijke verhaal als één van vele waarheden. Tijdens zijn werk als predikant heeft hij met veel geloven te maken gehad. Dit heeft zijn blik verder verruimd. De grootste les die hij heeft geleerd, is dat je anderen moet behandelen zoals je zelf ook behandeld wilt worden.

Ook directeur-bestuurder Ali Ahrouch van Yunus Emre neemt plaats op de bank bij Frénk van der Linden. Ahrouch is een nuchtere man die veel waarde hecht aan de ruimte geven om jezelf te zijn. 'Het begint bij jou'. Hij spreekt onder andere over de moeizame start om de islamitische basisschool in Westland van de grond te krijgen. De plannen leidden tot veel verzet, maar 'onbekend maakt onbemind', vindt Ahrouch.. Hij staat aan beide kanten van het water; als Westlander, maar ook als bestuurder van de school.

Naast het zien en waarnemen van het geloof, geloven we ook in toeval? Dat is het moment waar Teun van der Lugt aanschuift. Hij komt uit een gezin waarin geloof centraal stond. Zijn opvoeding heeft hij altijd bij zich gedragen, zo ook bij de vele plekken die hij van de wereld heeft gezien. Van der Lugt gelooft erin dat mensen van bovenaf op hem toekijken, beschermengelen. Hij denkt dat God niet alleen voor hem zorgt door voor hem uit te kijken, maar ook door hem liefde te brengen.

Iemand die gelovig opgevoed is, maar zijn eigen manier van uiten hierin heeft gevonden, is Bob Spaans. Hij is een rapper onder het pseudoniem Spanish en rapt over het geloof en over hoe bepaalde boodschappen overgebracht moeten worden. Na een opwekking heeft hij zich meer overgegeven aan God en zo schrijft hij de mooiste teksten. Zijn grootste inspiratie? De jeugd laten zien wat het geloof voor je kan doen.

Westlanders is dinsdag na het nieuws van 18.00 uur elk uur te zien op WOS TV. De uitzending is daarna ook te bekijken via Uitzending Gemist op WOS.nl.