Archief
PR

PR

Partycentrum Vrienden sluit deuren: 'Wordt steeds lastiger bedrijf te draaien'

Partycentrum Vrienden in Poeldijk sluit over een paar maanden de deuren. Na 24 jaar stoppen René, Ellen en Cynthia Hartman met het familiebedrijf in de Voorstraat.

"Ik word binnenkort 62 en sta al 44 jaar in de horeca", legt René Hartman uit. De horecaondernemer belandde in 2000 in Poeldijk, waar hij Feestzaal & Café Van Bueren overnam. Hartman doopte de horecagelegenheid het om tot Partycentrum Vrienden. In 2015 introduceerde de ondernemer het concept Eindeloos Uit Eten en in 2021 kwam hier Eindeloos Wijn en Tapas bij. Nu wil hij het rustiger aandoen.

De vraag rees of dochter Cynthia het bedrijf kon overnemen, maar zij ziet dat toch niet zitten. "Als ik de zaak volledig overneem - ik ben nu ook al mede-eigenaar - betekent dit dat ik mijn ouders moet uitkopen. Je wil tegelijk de kwaliteit blijven bieden, die wij altijd hebben geboden. Daarnaast zijn er op termijn ook investeringen nodig in het bedrijf. Al die factoren samen hebben mij doen besluiten samen met mijn ouders te stoppen", legt ze uit. "Ik werk ook al 24 jaar hier in het bedrijf. Eindeloos/Vrienden voelt als familie. Sterker nog, het is een familie met ons personeel en de vaste gasten. Ik ga dat ontzettend missen, maar weet ook dat er straks meer tijd is voor mijn gezin en andere dingen."

Vader René vult aan: "Voor horecaondernemers wordt het steeds lastiger om een bedrijf te draaien. De loonkosten zijn stevig gestegen, de inkoop, energie en andere kosten zijn ook hoger dan voor de coronacrisis. We kunnen het bedrijf blijven draaien zoals het nu gaat, maar ik wil het graag rustiger aan gaan doen." Tot 1 april zijn Vrienden en Eindeloos nog open.

Cynthia, René en Ellen Hartman. PR

Overname of woningbouw

Het restaurant wordt te koop aangeboden. Een nieuwe eigenaar heeft de keuze om het bedrijf over te nemen of de locatie te herontwikkelen naar woningbouw.