Archief
archief WOS

archief WOS

Arantxa Rus verslaat Kalinina en is eindelijk weer ronde verder op Grand Slam

Arantxa Rus heeft voor het eerst sinds 2020 weer eens de tweede ronde bereikt van een Grand Slamtoernooi. De 33-jarige speelster uit Monster versloeg maandagmorgen op de Australian Open de Oekraïense Anhelina Kalinina in twee sets: 6-1 en 6-0.

Rus moest alleen aan het begin van de eerste set een game afstaan. Daarna stoomde ze vrij eenvoudig door. Bij een 5-0 voorsprong in de tweede set lukte het niet om de eerste vier matchpoints te verzilveren, maar bij de vijfde was het wel raak.

De Westlandse zet hiermee haar goede lijn van 2023, waarin ze het WTA-toernooi in Hamburg won en haar hoogste notering (plek 42) ooit behaalde. Op de deze maandag gepubliceerde wereldranglijst stijgt Rus van de 50ste naar de 45ste plek. Haar doel is om dit jaar de top 30 te bereiken. Haar eerste tegenstander in Melbourne staat daar overigens al, Kalinina is de huidig nummer 30 van de wereld en was in Melbourne als 24ste geplaatst. Haar volgende tegenstander is Anna Kalinskaya (WTA-75).

Rus won op de Australian Open van 2020 voor het laatst een wedstrijd op een Grand Slam. Ze versloeg toen, na een comeback, Magda Linette in drie sets. In de tweede ronde was ze echter geen partij voor de Amerikaanse Madison Keys.