Archief
112Maasmedia

112Maasmedia

Rensen: 'Jaarwisseling in Maassluis allesbehalve rustig verlopen'

Burgemeester Gregor Rensen vindt dat de jaarwisseling in Maassluis 'allesbehalve' rustig is verlopen. Dat zei hij woensdagavond tijdens de nieuwjaarstoespraak op het stadhuis, waarin hij terugkeek op de jaarwisseling.

"We mogen van geluk spreken dat er in onze gemeente geen grote verwondingen of erger zijn geconstateerd", zei Rensen. Hij reed tijdens de jaarwisseling mee met de politie. "Van dichtbij kon ik waarnemen hoe groot de inzet en professionaliteit van de hulp- en veiligheidsdiensten is geweest. Ik dank de boa's, de politie, de brandweer, de ambulancediensten en de particuliere beveiligers voor hun goede werk."

Rensen zijn eerste indruk was dat de jaarwisseling in Maassluis 'betrekkelijk rustig' was verlopen. Later kreeg hij echter meer informatie over de ontstane schade. "Drie volledig vernielde bushaltes, de ramen ingegooid bij een basisschool en een kinderdagverblijf, een ontzette gevel, diverse glasschades vanwege vuurwerkknallen, diverse kapotte ondergrondse containers en afvalbakken. Allesbehalve ‘betrekkelijk rustig’, toch?"

Het exacte schadebedrag van deze jaarwisseling is nog onbekend, maar naar schatting loopt dat in de duizenden euro's. "De discussie over hoe lang we jaarwisselingen op deze manier nog acceptabel vinden, zal vast weer losbarsten."

Categorieen:
Nieuws 112 Maassluis