Archief
112Maasmedia

112Maasmedia

Meerdere vernielingen en branden in Maassluis tijdens jaarwisseling

In Maassluis zijn tijdens de jaarwisseling meerdere vernielingen gepleegd. Ook had de brandweer het druk met buitenbranden. Ondanks de incidenten is de jaarwisseling in Maassluis beheersbaar verlopen.

Bij Kindcentrum De Westhoek in Maassluis ging zwaar vuurwerk af bij de gevel van het pand. Hierdoor raakten twee ruiten zwaar beschadigd. Bij aankomst van de politie waren de daders al gevlogen. Tijdens de aanwezigheid van de politie werd er in de directe omgeving met zwaar vuurwerk gegooid. Volgens een politiewoordvoerder ging het hier om een groep jongeren die irritant aanwezig was. Er is niemand aangehouden.

Tekst gaat verder onder de foto.

112Maasmedia

Ook moesten de ruiten van meerdere bushokjes in Maassluis het ontgelden. Twee ruiten van twee bushokjes bij metrostation Maassluis-West werden opgeblazen met vuurwerk. Ook op de Dr. Jan Schoutenlaan werd een bushokje vernield.

De brandweer van Maassluis had het druk met container- en buitenbranden. De brandweer reed vrijwel van melding naar melding. Bij alle branden betrof het een kleine brand die snel onder controle was. In het Van Beethovenpark en het Vrijheidspark in Maassluis werd meerdere keren vuur aangestoken. In het Van Beethovenpark werd vervolgens zwaar illegaal vuurwerk in het vuur gegooid, dat zorgde voor een explosie waardoor er vuur rondvloog.

De brandweer is onder andere bezig geweest met branden aan de Jacob van Heemskercklaan, Sparrendal, Wagenstraat, Mimosastraat, Burg. Rippingstraat, Dr. Jan Schoutenlaan, Onderling, Verreweg, Eiland, Van Beethovenlaan en verschillende andere straten.

Ondanks de branden en vernielingen is de jaarwisseling in Maassluis beheersbaar verlopen. Grote incidenten bleven uit. De gemeente zal de komende tijd de schade in kaart brengen en bepalen wat de schade is.

112Maasmedia

112Maasmedia

Categorieen:
Nieuws 112 Maassluis