Archief
WOS

Steeds meer schaatsbanen in de regio open

Terwijl de schaatsbaan in De Lier al even open is, gaan steeds meer schaatsbanen in de regio open. Zo ging woensdagochtend de schaatsbaan in Schipluiden open en 's middags kan de jeugd ook in Maasland schaatsen.

De schaatsverenigingen gaven maandag al aan open te willen gaan. Echter ging de vereniging in Maasland er toen nog vanuit om pas op donderdagmiddag open te kunnen gaan. Toch laat Maaslands IJsvermaak op hun Facebookpagina weten dat kinderen tot en met 16 jaar woensdagmiddag van 13.30 uur tot 17.30 uur kunnen schaatsen. "Het ijs op de ijsbaan is op meerdere plaatsen gemeten en is voldoende dik om open te gaan voor de jeugd. Later wordt bekeken of de baan ook open kan voor volwassenen. De Maaslandse scholen zijn ingelicht en zij hebben het gedeeld met ouders en leerlingen", zo meldt Maaslands IJsvermaak.

Schipluiden liet woensdagochtend wel gewoon alle leeftijden op het ijs. Leden van IJsclub Vlietland kunnen woensdag van 09.00 uur tot 17.00 uur gebruik maken van de baan. De Schipluidense ijsclub laat om 16.00 uur weten of er 's avonds ook nog geschaatst kan worden.