Archief
WOS

WOS

Vrieskou nodig: Hoek van Holland sceptisch, Maasland en Schipluiden optimistisch

In De Lier kunnen we weer schaatsen op natuurijs, maar ook andere ijsclubs in de regio willen deze week nog hun baan openen. IJsclub Vlietland in Schipluiden hoopt woensdag de deuren te openen voor de schaatsers.

De ijsbaan in De Lier kan open vanwege de speciale sproei-installatie, maar daar wil voorzitter van IJsclub Vlietland Jan van den Berg niets van weten: "Dit geeft juist de spanning, als je van tevoren weet dat je elk jaar een week in de winter kan schaatsen, dan zit je veel minder in spanning." Toch is dit wel nadelig, 'Schipluiden' heeft een dikkere laag ijs nodig dan de schaatsbaan in De Lier: "We streven naar vijf centimeter."

Ook op de ijsbaan in Hoek van Holland ligt "een klein vliesje ijs". Toch denkt voorzitter Cees Schalkoort niet dat de baan deze week open kan: "Wij hebben drie nachten van -7 nodig voordat we goed ijs hebben." Op de ijsbaan in Maasland ligt ook een dun laagje ijs. Maar dit is volgens secretaris Jaap van den Akker "nog geen centimeter dik". Toch gaat de vereniging wel proberen om gedurende week te kunnen openen. "Als alles voordelig valt, gaan we donderdagmiddag of vrijdagochtend open."

Atletiekbaan

Eerdere jaren werd de atletiekbaan aan de Albert Schweitzerdreef in Maassluis ook nog wel eens onder water gezet om er zo te kunnen schaatsen. Volgens Assad Mohunlol van Stichting Outdoor Sport Maassluis is dat dit jaar niet het geval: "Wij hebben minimaal zeven dagen aan een stuk door vorst nodig. Dat is niet het geval en daarom hebben we hem niet onder water gezet."

Bekijk hieronder de reportage over de ijsbanen in De Lier en Schipluiden.