Archief
PR

Nog geen duidelijkheid over terugkeer Sportgala Maassluis

De beste sporters van 2023 uit Maassluis worden, in tegenstelling tot in buurgemeente Westland, niet gehuldigd tijdens een sportgala. Er zijn niet genoeg vrijwilligers om zo'n bijeenkomst te organiseren.

Begin 2020 werd voor het laatst een sportgala gehouden. Judoka Margit de Voogd en wielrenner Bas van der Kooij werden toen uitgeroepen tot sportvrouw en sportman van 2019. Vanwege de coronapandemie was er in de jaren daarna geen gala. Vorig jaar gaf de Maassluise Sport- & Recreatieraad (MSR) aan geen vrijwilligers te hebben voor de organisatie.

De lokale VVD-fractie kwam afgelopen november met het voorstel om het sportgala nieuw leven in te blazen. Die motie werd unaniem aangenomen, maar een terugkeer in 2024 lijkt te vroeg te komen. "Helaas is er in 2024 geen Sportgala 2023", laat secretaris Hanneke Volker van de MSR desgevraagd weten aan de WOS. "De reden is, dat er geen vrijwilligers zijn, ondanks het naarstig zoeken naar nieuwe medewerkers."

Nog geen duidelijkheid

Burgemeester en wethouders onderzoeken momenteel hoe het sportgala opnieuw kan worden georganiseerd. "Hier gaan we in het eerste half jaar van 2024 mee aan de slag", laat een gemeentewoordvoerster weten. "Op dit moment is dus nog niet duidelijk wat we in 2024 gaan organiseren en ook niet hoe het er voor 2025 uit komt te zien."

Categorieen:
Nieuws Sport Maassluis