Archief
Györ

Györ

Rinka Duijndam vertrekt bij Györ

Handbalster Rinka Duijndam moet de Hongaarse club Györ na één seizoen alweer verlaten. De clubleiding heeft voor het volgende seizoen geen plekje voor de 26-jarige Wateringse doelvrouw.

Duijndam tekende eerder een contract voor één seizoen, met de optie voor nog een jaar. De club heeft besloten die optie niet te lichten, omdat het teruggaat naar een systeem met twee keepers. Naast Sandra Toft en Hatadou Sako is er dus geen plek meer voor de Oranje-international.

"Ik ben dankbaar voor de kans die ik hier in Györ kreeg. Ik heb veel geleerd, voor geweldige fans gespeeld en met de beste spelers gespeeld. Deze ervaringen neem ik mee als ik vanaf de zomer bij een ander team aan de slag ga. Maar het is nog geen tijd om afscheid te nemen, want we hebben nog een lange weg te gaan in de competitie en de Champions League", zegt Duijndam.

Duijndam speelde eerder voor Velo, Quintus, Bad Wildungen Vipers, Borussia Dortmund, Thüringer HC en Sola HK.

Györ neemt ook afscheid van Yvette Broch. De ervaren speelster uit Monster kondigde eerder aan na dit seizoen een punt achter haar carrière te zetten. Broch is bezig aan haar tweede periode bij de Hongaarse topclub. In 2018 - nadat ze met Györ alle prijzen had gewonnen - stopte de Westlandse tijdelijk met handballen, omdat haar lichaam 'op' was. Eind 2020 keerde ze terug op het handbalveld bij Metz. Na een tussenstap bij CSM Boekarest in Roemenië, maakte Broch in de zomer van 2022 een transfer naar Györ.