Archief
Tradiro

Uitzendbureau Tradiro neemt branchegenoot Van Bergen over

Uitzendbureau Tradiro in De Lier heeft per 1 januari het in Hoek van Holland gevestigde Agrarisch Uitzend Bureau (AUB) Van Bergen overgenomen.

Beide bedrijven zijn actief in een groot aantal branches, waaronder met name de glastuinbouw. De bureaus zijn geruime tijd geleden met elkaar in gesprek geraakt. Bas van Bergen (AUB) verklaart, dat een grotere schaalgrootte voor zijn bedrijf onafwendbaar was. Daarom heeft hij zich aangesloten bij Tradiro, dat wordt geleid door Michael Mostert.

AUB blijft voorlopig vanuit Hoek van Holland opereren, het kantoorpersoneel zal geleidelijk instromen bij Tradiro in De Lier. Het totaal aantal kantoormedewerkers komt daarmee op 65 personen. Het totaal aantal uitzendkrachten beloopt momenteel rond 1.900 en in het hoogseizoen circa 2.500.

Woonpark

Tradiro kwam begin 2020 in de publiciteit met het plan om een woonpark voor 688 arbeidsmigranten te vestigen aan de Oostbuurtseweg in De Lier. Het wachten is onder meer op de uitkomst van een rechtszaak die door omwonenden is aangespannen.

Van Bergen was onder meer betrokken bij een plan voor tijdelijke huisvesting van 208 arbeidsmigranten aan de Zijdijk in 's-Gravenzande. Dat project is al geruime tijd geleden afgeblazen.