Archief
Archief WOS

Archief WOS

HVC nieuwe afvalverwerker van Maassluis

HVC is de nieuwe afvalverwerker van de gemeente Maassluis, afgelopen dinsdag vond het eerste afvaltransport van Maassluis plaats naar de de overslagstations van HVC.

HVC staat voor huisvuilcentrale en is actief in 44 andere gemeenten en zes waterschappen. Volgens het college van B en W was duurzaamheid een belangrijk aspect bij de keuze voor de nieuwe afvalverwerker. Het contract zal moeten bijdragen aan de realisatie van de beleidsdoelen van onder meer afvalscheiding, circulariteit en duurzaamheid.

Voordat de gemeente met HVC kon werken, moest Maassluis aandeelhouder bij de afvalverwerker worden. De overstap naar HVC kost Maassluis in totaal zo'n 164.000 euro. Er is in de begroting is een bedrag van 189.000 euro opgenomen om 'beperkte tegenvallers te kunnen opvangen'.

HVC verwerkt momenteel het restafval en gft-e afval. Het scheiden van afval is volgens de gemeente niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van de inwoners, aangezien de verwerkingskosten dan zullen dalen.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis