Archief
WOS

WOS

Het is weer zover: vuurwerkverkoop van start

De allerlaatste dagen van 2023 zijn ingegaan en dat betekent dat er weer vuurwerk verkocht wordt. Donderdagochtend is de vuurwerkverkoop van start gegaan en nu kunnen vuurwerkfanaten hun vuurwerk weer inslaan.

Dit jaar is de vuurwerkverkoop een dag eerder van start gegaan. Normaal gesproken is de verkoop in de laatste drie dagen van het jaar, maar aangezien oudejaarsdag dit jaar op een zondag valt, mag er op 31 december geen siervuurwerk (categorie 2) vuurwerk verkocht worden. Om die reden is de vuurwerkverkoop al op 28 december van start gegaan.

Donderdagochtend komen de eerste vuurwerkfans hun bestelling al ophalen. Ondanks dat het vuurwerk bij sommigen al voor de jaarwisseling thuis ligt, mag er nog niet worden afgestoken. Op oudejaarsdag vanaf 18.00 uur tot nieuwjaarsdag 02.00 uur mag er wel vuurwerk afgestoken worden. Wel zijn er in Westland, Maassluis en Midden-Delfland zogeheten vuurwerkvrije-zones, onder meer rondom verzorgingstehuizen, kinderboerderijen en speeltuinen.

Vuurwerkshow

In Hoek van Holland geldt een volledig vuurwerkverbod, waardoor daar geen vuurwerk afgestoken mag worden. "Er staan meerdere concrete acties gepland, waarbij handhaving in samenwerking met politie controleert op het afsteekverbod vuurwerk", zei het college van B en W daar eerder over.

Wel is er in de kustplaats een vuurwerkshow gepland. Het vuurwerk is te bekijken op de boulevard in Hoek van Holland. Ook dit jaar zal de show voornamelijk gericht zijn op lokaal publiek. Er rijden namelijk geen metro's naar het strand. Dit heeft te maken met een personeelstekort bij de RET.