Archief
WOS

WOS

Maassluis vrolijkt leegstaande flatgebouwen op met grote graffiti-figuren

Leegstaande flatgebouwen in de Maassluise wijk Sluispolder-West zijn opgevrolijkt met grote figuren van graffiti. Naast het opvrolijken van de flats zijn de figuren ook bedoeld om verpaupering en criminaliteit tegen te gaan.

Het opvrolijken van de flatgebouwen is onderdeel van het Street-Art project, dat de gemeente samen met woningcorporatie Maasdelta organiseert. De kunstwerken zijn gemaakt door een twintigtal Street-Art kunstenaars. "Door de kunstwerken is het prettiger om naar de gebouwen te kijken in de aanloop naar de sloop", aldus een woordvoerder van woningcorporatie Maasdelta.

De sloop loopt namelijk flinke vertraging op, nadat er vleermuizen in de leegstaande flatgebouwen bleken te zitten. "Er wordt hard gewerkt aan een oplossing voor de vleermuizen. Als er een oplossing is, beginnen we met slopen. We verwachten dat dit in het tweede kwartaal van 2024 plaatsvindt."

De leegstaande flatgebouwen zijn vaker doelwit van koperdieven en geweldplegers die vernielingen plegen. Om die reden zijn er hekken om de flatgebouwen gezet en zijn de begane grond en eerste verdieping dichtgetimmerd met houten platen. Onlangs werd er in het leegstaande flatgebouw aan De Genestetstraat nog brandgesticht, waardoor het flatgebouw vol met rook kwam te staan.

WOS

WOS

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis