Archief
WOS

WOS

Je kerstpakket doneren aan Westlanders die het minder hebben

Jacky Dekkers en haar familie kregen met kerst altijd veel kerstpakketten. Eigenlijk vonden zij dit onnodig en daarom besloten zij Doneer Westland op te zetten. Hier kunnen mensen hun kerstpakket doneren aan minderbedeelden.

Dekkers kwam in 2018 op het idee: "Wij kregen meerdere kerstpakketten van onze werkgevers en op een gegeven moment denk je: 'Wanneer is het genoeg? Kunnen we hier niet iemand anders blij mee maken?'" Daarom deed ze een oproep op Facebook, waarin ze vroeg of mensen een kerstpakket wilden doneren of ontvangen. Dit was volgens haar een groot succes. Daarom wilde ze het groter aanpakken en startte zij met haar familie Doneer Westland.

Bij Doneer Westland kunnen mensen zich aanmelden op de website, waarop mensen kunnen aangeven of ze een kerstpakket willen doneren of willen ontvangen. Vervolgens kan je het pakket afgeven in 's-Gravenzande of het wordt thuis opgehaald. Doneer Westland controleert vervolgens samen met Koor4Fun of er alcohol of niet eetbare spullen in het pakket zitten. De eetbare producten gaan naar Voedselbank Westland, die ervoor zorgt dat het naar de juiste personen gaat. Alcohol of niet eetbare spullen worden door Vitis Welzijn bij de juiste personen gebracht.

Vorig jaar werden er veertig pakketten gedoneerd. Dekkers hoopt dat aantal dit jaar te overtreffen. Doneren kan nog tot 29 december 2023.

Het hele gesprek met Jacky Dekkers zie je vrijdagavond vanaf 18.00 uur op WOS TV in de talkshow Aan Tafel. De uitzending is daarna ook te bekijken via Uitzending Gemist op WOS.nl.