Archief
Google Streetview

Google Streetview

Weinig te doen in Monster, nieuwe stichting wil dorp weer doen bruisen

Frans Boers en Anton van Meerkerk willen met hun nieuwe stichting 'Monster Bruist' activiteiten organiseren in Monster. Volgens Van Meerkerk is er nu weinig te doen in Monster en daar willen de twee graag verandering in brengen.

"We zijn allemaal erg individualistisch geworden, we denken alleen maar aan onszelf en we missen daarom het 'samengevoel' wel eens", begint Van Meerkerk. Hij vindt het daarom hard nodig dat er weer activiteiten in het dorp worden georganiseerd. "De wielerronde bijvoorbeeld, die bloedt de laatste jaren dood, die wordt nieuw leven ingeblazen. Dit wordt enthousiast aangepakt door Jeroen de Haan die inmiddels al contracten met sponsors heeft afgesloten."

Koningsdag

Op 27 april worden er verschillende spellen "van de tijd van nu" georganiseerd. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld komen BMX'en of longboarden. Daarnaast zal er "meer levendigheid op het Kerkplein zijn, door middel van live muziek en een horecagelegenheid, waar verschillende ondernemers aan meewerken".

Taptoe

"Vroeger was er nog jaarlijks een grote taptoe, waar meerder korpsen op af kwamen", zo weet de initiatiefnemer nog. Echter kwamen er hier steeds minder mensen op af, en moest het dus stoppen. Toch wil Van Meerkerk dit fenomeen op 25 mei nieuw leven in blazen: "Het wordt wel wat kleinschaliger, er komt nog maar één korps die door het dorp loopt om daarna een show op het Kerkplein te verzorgen."

Schapen scheren

Het was afgelopen jaar in Ockenburgh volgens Van Meerkerk al een succes, dus daarom brengt hij 8 juni graag het schapen scheren naar Monster. Hierbij lopen de schapen van Grazend Populair vanaf Ter Heijde door de straten van Monster richting het Kerkplein. Hier kunnen bezoekers ze scheren, maar ook hun vellen kopen bij een kraampje.

Kinderfeest

Op 29 juni wordt er op het Kerkplein een gratis kinderfeest georganiseerd voor kinderen van basisschoolleeftijd. Hierbij wordt het plein volgebouwd met springkussens. Ook zal er een speciale kinder-DJ draaien en worden er gratis poffertjes uitgedeeld. Voor de ouders zal er ergens "een gelegenheid zijn voor een kop koffie met live muziek."

Feestweek

In de eerste week van juli is in 2024 de Monsterse feestweek. Op 3 juli wordt de wielerronde georganiseerd. De intentie is om de feesten te laten aansluiten op de wielerronde. Inzet is om op 5 en 6 juli feesten te organiseren op het Kerkplein."Bas van Nierop en Mike Maat gaan de feesten onder handen nemen, zij komen met hun vriendengroepen en er komen weer meer gelegenheden om daar met zijn allen gewoon weer een biertje te drinken." Afgelopen jaar bleef de feestweek beperkt tot een 'zomerweekend'.

Terwijl Boers in de toekomst naar een feestweek "net zo groot als Maasdijk en De Lier" wil, houdt Van Meerkerk het wat genuanceerder: "Ik hoop gewoon op wat gezelligheid, waar het dorp samenkomt voor een drankje." Die gezelligheid hoopt hij te creëren met meer livemuziek en grotere feesten.

Muziekfestival

De laatste activiteit wordt op 7 september georganiseerd. "Een muziekfestival voor jong en oud, dus 's ochtends bijvoorbeeld klassieke muziek, tussen de middag een bigband en dan 's avonds een lokale band." Hiermee hoopt hij zoveel mogelijk verschillende groepen aan te spreken.

Hoewel er voor eerdere activiteiten weinig animo was, is Van Meerkerk toch hoopvol: "Je merkt in het dorp dat het leeft, bij ondernemers, maar ook bij mensen die ik spreek. Mensen hebben hier behoefte aan." Het enthousiasme van de vrijwilligers zou ervoor moeten zorgen dat het tot een succes leidt.