Archief
Winkelcentrum Speciaal Monster

Kleine feestweek in Monster: 'Lastig dit zonder vrijwilligers te regelen'

Geen kermis en slechts twee dagen activiteiten. De feestweek in Monster is dit jaar beperkt tot een 'zomerweekend'. "Ik ben jaloers op Honselersdijk, waar veel vrijwilligers lopen", zegt voorzitter Aad Westdijk van de winkeliersvereniging.

Volgens de evenementenkalender van de gemeente Westland zou de feestweek woensdag worden afgetrapt met een kermis, maar volgens Westdijk gaat die 'door allemaal omstandigheden' dit jaar niet door. "Het feest beperkt zich nu tot vrijdag en zaterdag."

Het is niet dat Monster niet zit te wachten op een groots feest. "We hadden plannen zat, maar het is zoals overal: je loopt tegen regelgeving aan, die je toch wel beperken. En daarnaast hebben we ook niet zoveel handjes die heel veel kunnen en willen doen", zegt Westdijk. "In dat opzicht ben ik best wel jaloers op Honselersdijk en dergelijke feestweken, waar 'honderden' vrijwilligers lopen. Dat moeten wij ook zien te creëren hier en dat proberen we ook wel. Maar het gaat gewoon lastig."

Braderie en ontbijt

Wat is er dan wel te doen? Op vrijdag én zaterdag is er een braderie in het dorpscentrum. "Met daarbij ook de nodige kinderattracties: een draaimolentje en dat soort dingen", vervolgt de ondernemer. "Waar we het meeste naar uitkijken, is dat we zaterdagochtend van 07.00 tot 08.30 uur een gratis ontbijt aanbieden aan de inwoners van Monster." Het ontbijt is op het Kerkplein en er is plek voor maximaal honderd mensen. "Ik denk dat we dat wel gaan redden." Bij slecht weer wordt overigens uitgeweken naar gebouw De Haven.

"Ik ben heel blij dat er een viertal ondernemers uit het dorp het voortouw heeft genomen om dit te organiseren. Als BIZ-bestuur ben je ook maar met vier, vijf mensen en heb je ook allemaal je eigen werk. Het is gewoon heel erg lastig om dit soort dingen zonder vrijwilligers te regelen. Vandaar dat er wel veel willen, maar niet veel kunnen", zegt Westdijk. "Maar wellicht helpt dit gesprek erbij dat er morgen wat mensen zich aanmelden. Wie zal het zeggen."

Beluister het hele gesprek met Aad Westdijk:

Kalender Feestweken

24 t/m 29 mei: Dios Lentefeest
7 t/m 10 juni: Sport & Spel Maasland
14 t/m 17 juni: Dorpsfeest Ter Heijde
14 t/m 17 juni: Heulse Feestweek
21 t/m 25 juni: Honselse Feestweek
30 juni & 1 juli: Zomerweekend Monster
5 t/m 9 juli: Feestweek 's-Gravenzande
12 t/m 15 juli: Zomerspektakel Maasdijk
21 & 22 juli: Waterpop
27 juli: Profronde Westland
5 t/m 13 augustus: Zomerfeest Schipluiden
8 t/m 12 augustus: BraDeLier
16 t/m 19 augustus: Westland Reünie
30 augustus t/m 2 september: Feestweek Bij Barth