Archief
WOS

Vrijwilligers Honselse feestweek: 'Positiviteit werpt haar vruchten af'

De feestweek in Honselersdijk is weer achter de rug. Ook bij dit evenement is de inzet van vrijwilligers ieder jaar hard nodig.

Feestweek Honselersdijk heeft een grote groep enthousiaste vrijwilligers, onder wie Marco Arensman. Hij is een van de organisatoren van de feestweek. Arensman weet nog dat de feestweek ooit is gestart met alleen een wielerronde die werd georganiseerd door onder anderen de bekende Honselersdijkers Dirk van Staalduinen, Kees Vollebregt en Erik Sosef. "Later zijn we naar dit parcours gegaan en kwam Bart van Meurs erbij. Toen is het van een klein evenement met een wielerronde gegroeid naar wat er nu een hele week staat."

Gelukkig lukt het de organisatie om veel vrijwilligers te werven. Bart van Meurs is als mede-organisator blij: "Wij zijn in de gelukzalige omstandigheid dat wij een groeiend en groot comité hebben en dat de positiviteit zijn vruchten afwerpt. Mensen willen meedoen omdat het hier leuk is. Het is ook geen 'moeten' maar 'willen'.

De organisatie is tevreden maar heeft ook nog een droom. "Ooit is hier 'De nacht van Honselersdijk' gefietst met onder anderen meervoudige Tourwinnaar Eddy Merkx. Dat was een koers die werd gereden in kunstlicht. Dat is de stip die wij op de horizon hebben gezet om nog een keer te gaan doen. Of dat in de zestigste editie al gaat lukken, weten we niet, de toekomst zal het leren."

De archivaris van de feestweek is nu bezig met een tentoonstelling om volgend jaar tijdens de zestigste editie te laten zien. "Dus volgend jaar is iedereen weer welkom in de Dijkstraat. Dan wordt het weer feest", kijkt Van Meurs vooruit.