Archief
OBS De Kyckert

OBS De Kyckert

Kinderen blazen nieuw leven in molen 'Windlust': 5.391 euro voor frisse wieken!

Afgelopen vrijdag brachten 8 leerlingen van OBS De Kyckert een bezoek aan molen ‘Windlust’. Aanleiding was een geldbedrag dat de Wateringse basisschool doneerde aan de molen.

Korenmolen 'Windlust', van bouwjaar 1869, is niet te missen als je een bezoek brengt aan Wateringen. Maar sinds september 2022 staat de Wateringse molen stil. Dit omdat een onderzoek aan het wiekenkruis grote gebreken aan het licht bracht. Vanwege de uitkomst van dit onderzoek zijn de roeden (wieken) afgekeurd en heeft de molen een draaiverbod gekregen. Om de molen weer te laten draaien is een geldbedrag van 150.000 euro nodig.

Actie

Het feit dat de molen al een tijdje stilstaat, werkt als koren op de molen voor leerlingen van OBS De Kyckert. Een maand geleden organiseerde de school een vossenjacht en sponsorloop. In totaal speurden en renden de leerlingen 5.391,45 euro bij elkaar.

Vrijdag hebben 8 bovenbouwleerlingen de molen bezocht en het geldbedrag overhandigd. Daarmee hebben zij het vervangen van de wieken van de molen een stap dichterbij gebracht.