Archief
Buro Maan

Woningbouw Krimsloot en Lemairepark snel van start

De gemeente Rotterdam, woningbouwvereniging Hoek van Holland (WVH) en de huurdersorganisatie Houdt Zicht hebben onderling afgesproken dat er in 2024-2025 gestart wordt met de bouw van ruim 100 huurwoningen in Hoek van Holland.

De gemeente en de woningbouwvereniging werken samen aan de realisatie van 42-84 flexwoningen op de locatie Krimsloot. In 2024 beginnen in dit gebied de voorbereidingen voor planvorming. Uitgangspunt is dat WVH de sociale huurwoningen ontwikkelt. In het Lemairehof wordt in 2025 gestart met de bouw van 29 sociale huurwoningen.

Specifieke doelgroepen

Ontwikkelaar Sonneborgh realiseert een nieuwe woonzorglocatie in Lemairepark. WVH neemt 30 sociale aanleunwoningen van Sonneborgh af. Als de huidige bewoners uit het Bertus Bliekhuis verhuisd zijn naar de nieuwe locatie in Lemairepark, ziet WVH mogelijkheden om het Bertus Bliekhuis om te bouwen tot appartementen voor eenpersoonshuishoudens/jongeren.

Kwetsbare doelgroepen

WVH levert volgens een eerlijke en evenredige verdeling haar bijdrage aan de huisvesting van groepen woningzoekenden, die extra ondersteuning nodig hebben. Daaronder ook Oekraïners en overige urgente doelgroepen. De taakstelling voor kwetsbare doelgroepen en statushouders is wat WVH betreft uitwisselbaar. Daarnaast gaan WVH en gemeente in gesprek over de mogelijkheden voor een nieuwe bestemming van het sociaal pension aan de Prins Hendrikstraat.

Urgentie

WVH wijst alle woningen van het nieuwbouwprojecten Prins Hendrikhof en Lemairehof met voorrang toe aan inwoners uit Hoek van Holland. Dit alles met het oog op een maximale doorstroming in het dorp. Specifiek door oplevering van deze projecten is in Hoek van Holland een overschrijding van 25 procent lokaal maatwerk toegestaan. WVH bemiddelt incidenteel woningen direct aan lokale urgente gevallen. Dit gaat om vrijwilligers van partijen die op afroep snel beschikbaar moeten kunnen zijn in het dorp, bijvoorbeeld de KNRM.

Stabiele doorstroom

De gemeente en WVH zetten in op een stabiele bouwstroom voor de periode vanaf 2026. Dit doen ze door te werken aan de ontwikkeling van de Krimsloot, Prins Hendrikhof (55 woningen, waarvan 50 procent sociaal, 50 procent midden) en de renovatie van ‘Korrelbeton’ aan de Prins Hendrikstraat. De korrelbetonwoningen (92 appartementen aan de Prins Hendrikstraat) zijn geschikt als starterswoningen waarvan een deel specifiek jongerenwoningen. De totale investeringen voor nieuwbouw van WVH bedragen voor 2025 en 2026 circa 21 miljoen euro.

WVH

WVH verhuurt bijna 2.000 woningen in Hoek van Holland, bijna de helft van alle woningen in het dorp. WVH is de grootste verhuurder in de Hoek.

Categorieen:
Nieuws Hoek van Holland