Archief
Pieter Verbeek/Toto Dart Kings

Pieter Verbeek/Toto Dart Kings

Van Duijvenbode kampt nog met blessure: 'Kleine kans dat ik wereldkampioen word'

Dirk van Duijvenbode begint volgende week vrijdag aan zijn derde deelname aan het WK darts. Waar de Westlander in 2020 nog de kwartfinale haalde en de afgelopen twee jaar tot de achtste finales reikte, wordt het dit jaar door een schouderblessure moeilijker.

De 31-jarige darter uit 's-Gravenzande kampt al langer met die blessure. Eind oktober nam hij zelfs een paar weken pauze, al hielp dat niet heel erg. Van Duijvenbode bleef last houden en werd tijdens de Grand Slam of Darts uitgeschakeld in de groepsfase en ging bij de Players Championship Finals al in zijn eerste wedstrijd onderuit.

"Ik heb nog steeds last", zegt Van Duijvenbode nu in gesprek met het YouTube-kanaal Online Darts. "Ik voel dat ik beter begin te gooien, maar de blessure is nog niet weg. Niet eens een klein beetje." De Westlander draagt een soort brace, maar weet niet of hij die ook gaat gebruiken tijdens wedstrijden. "Ik ga het twee dagen proberen zonder, maar als ik tot de conclusie kom dat ik 'm nodig heb, dan ga ik er ook mee oefenen."

Onzekerheden

Van Duijvenbode kampt naar eigen zeggen met veel onzekerheden: "Ik weet niet of ik dit nog twee jaar op dit niveau kan doen. Mijn eerste gedachte is dat ik misschien uit de top 16 van de wereld val (Van Duijvenbode staat nu twaalfde, red.). Van daar wordt het alleen maar moeilijker. In de top 16 komen is moeilijk, maar er blijven is makkelijk, omdat je bij de loting de grote namen ontwijkt."

Auberginius probeert van alles om van zijn blessure af te komen. Momenteel is hij bezig met neurotherapie. "Je krijgt veertig tot vijftig injecties rond de blessure. Erg pijnlijk, maar het lijkt een beetje te helpen. Niet zoveel als ik hoopte, maar ik blijf het proberen."

WK

Deze vrijdag begint in het Alexandra Pallace in Londen het WK darts. Van Duijvenbode heeft enigszins geluk dat zijn eerste wedstrijd - in de tweede ronde tegen Keegan Brown of Boris Krcmar - pas een week later gespeeld wordt: op vrijdag 22 december aan het einde van de middag. De Westlander wil in Engeland niet voor spek en bonen meedoen. "Ik denk zeker aan het winnen van wedstrijden, ik ga niet alleen om mijn prijzengeld op te halen."

"Natuurlijk heb ik een moeilijke loting. Niet alleen voor mijn eerste wedstrijd, ook de tweede een derde worden lastig. Ik wil ten minste één of twee wedstrijden winnen en hopelijk meer. Maar realistisch gezien is de kans dat ik wereldkampioen word niet heel groot."