Archief
Pieter Verbeek/Toto Dart Kings

Pieter Verbeek/Toto Dart Kings

Van Duijvenbode neemt pauze vanwege schouderblessure

Darter Dirk van Duijvenbode komt volgende week niet in actie tijdens de laatste twee Players Championship-toernooien van het seizoen. De 31-jarige 's-Gravenzander kampt met een schouderblessure en neemt daarom even pauze.

De Westlander heeft al langer last, vertelde hij aan De Telegraaf. "Drie weken geleden kon ik nog geen worp maken vanuit 90 graden tot het strekken van m’n arm. Ik kon m’n arm niet eens omhooghalen, dan blokkeerde alles al heel snel." Vrijdag kwam hij in actie in de eerste ronde van de EK Darts, maar ging hij er met 6-3 vanaf tegen James Wade.

Van Duijvenbode speelde met tijgerbalsem en daar had Wade dan weer last van. "Het brandde de eerste drie à vier legs in mijn ogen. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt", zei de Engelsman, die het overigens niet als een excuus wilde gebruiken voor zijn lage gemiddelde (80 punten over drie darts, maar Van Duijvenbode kwam niet hoger dan 75).

De komende weken gaat Van Duijvenbode zich richten op zijn herstel. Medio november staan er alweer twee grote toernooien op het programma: de Grand Slam of Darts (11-19 november) en de Players Championship Finals (24-26 november). Het WK begint op 15 december.