Archief
WOS

WOS

De Naald opnieuw genomineerd voor 'Theater van het Jaar'

WestlandTheater De Naald is voor de vijfde keer genomineerd voor de titel 'Theater van het Jaar'. In 2016, 2017 en 2019 kreeg het theater in Naaldwijk deze prijs al uitgereikt en in 2018 was het theater ook al kanshebber.

In de jaren 2020 tot en met 2022 is er geen prijs uitgereikt vanwege het coronavirus. Dit jaar kan het wel weer. Donderdagochtend werden de kanshebbers verrast met een taart waarop stond dat ze genomineerd zijn. Directeur Jeroen van de Wiel van De Naald nam vol trots de taart in ontvangst: "De nominatie is een enorme eer en blijk van waardering voor alle medewerkers van WestlandTheater De Naald die elke dag keihard werken om het de artiesten en gasten naar de zin te maken."

Prijzenkast

Sinds 2010 reikt de VVTP de Theater van het Jaarprijs uit. De leden hebben alle theaters in Nederland beoordeeld aan de hand van verschillende criteria op het gebied van communicatie, uitstraling en gastvrijheid van het theater, ondernemerschap en de kwaliteit van samenwerking tussen theater en producent.

De winnaar van de prijs neemt een speciaal vervaardigde stoel in ontvangst en houdt deze prijs een jaar bij zich. Daarna gaat de stoel naar de volgende winnaar. De felbegeerde stoel heeft al drie keer in De Naald gestaan: in 2016, 2017 en 2019. Daarmee is het dus de laatste winnaar in de categorie kleine theaters. Op 29 januari 2024 worden de prijzen uitgereikt aan de theaters die in 2023 uitstekend gepresteerd hebben.