Archief
WOS

WOS

Ontsteltenis dorpsraad over ondertekening intentieverklaring Recreatieoord

De dorpsraad van Hoek van Holland heeft met verbazing en ontsteltenis kennisgenomen van de ondertekening van een intentieovereenkomst tussen de gemeente Rotterdam en de Coöperatieve Vereniging Recreatieoord Hoek van Holland ONS.

De verbazing en ontsteltenis komen voort uit het feit dat de dorpsraad niet is geïnformeerd over, noch kennis heeft kunnen nemen van de inhoud van deze overeenkomst. De dorpsraad vraagt zich dan ook af wat de aanleiding is geweest om buiten de dorpsraad om een intentieverklaring te ondertekenen, zonder enige vorm van overleg.

Naar het oordeel van de dorpsraad is dit een ernstige nalatigheid. "De pijn van de dorpsraad ligt in het feit dat het belang van de inwoners van Hoek van Holland, de lokale ondernemers, stakeholders, TROP en anderen terzijde is geschoven en dat er nu een document is getekend waarover veel vragen rijzen."

Eerdere toezegging

In een motie van 18 februari 2021 is gesteld dat de bewoners van het Recreatieoord in overleg en samenwerking met de dorpsraad (destijds nog een gebiedscommissie Hoek van Holland) en de gemeente Rotterdam werken aan de verzelfstandiging van het Recreatieoord. "Naar onze mening hoort hier ook een definitieve gezamenlijke conclusie bij," aldus de dorpsraad.

Dossier openhouden

De dorpsraad is van mening dat het dossier Recreatieoord niet mag worden gesloten. Veel zaken met betrekking tot het Toeristische Recreatieve OntwikkelingsPerspectief (TROP) vereisen nog overleg en verduidelijking. "Om dit dossier adequaat af te ronden, adviseren en verzoeken wij de heer Andela opnieuw bij dit dossier te betrekken en gezamenlijk tot een afronding te komen."