Archief
RC Hoek van Holland

RC Hoek van Holland

Hoekse rugbyers verliezen topper, maar zijn klaar voor kampioenspoule: 'Zitten er niet ver vanaf'

De rugbyers van RC Hoek van Holland zijn hun ongeslagen status in eigen huis kwijt. De mannen van coach Glenn Vertongen gingen tegen Eemland met liefst 3-27 onderuit.

Het duel tussen de nummers 2 (Eemland) en 3 (RC HvH) van de ereklasse was overigens spannender dan de uitslag deed vermoeden. "We hebben best wel wat kunnen creëren, maar we konden het niet afmaken", zag aanvoerder Kevin Lenssen, die geblesseerd vanaf de bank toekeek. De wedstrijd werd gespeeld onder zware omstandigheden. "Het was continu winderig en het regende, dat heeft het zeker niet makkelijker gemaakt. Er was veel modder,

Het was het laatste duel voor de winterstop. In januari spelen de Hoekse rugbyers nog tegen The Dukes en daarna wordt de competitie opgesplitst in een kampioens- en een degradatiepoule. RC Hoek van Holland was al geplaatst voor die kampioenspoule en dat betekent een unicum in de clubhistorie. Of de ploeg ook daadwerkelijk gaat meedoen om de titel, is nog maar de vraag. Eerder verloor RC HvH ook al met ruime cijfers (57-21) van koploper RRC. "Maar ik denk dat we vandaag hebben laten zien dat we er niet ver vanaf zitten om echt om het kampioenschap mee te doen", vindt Lenssen. De club moet volgens hem in de winterstop werken aan 'kleine dingen'.

Volwassenheid

Wat die kleine dingen precies zijn? "Ik denk dat het gaat om een stukje volwassenheid: dat je de kansen die je krijgt ook afmaakt. En dat je je beseft dat als je op dit niveau fouten maakt, die worden afgestraft. Dat zie je vandaag terug."

Beluister het hele gesprek met Kevin Lenssen: