Archief

Burgemeester Rensen heeft spijt van column op gemeentepagina

Burgemeester Gregor Rensen van Maassluis is geschrokken van de reacties op zijn column in het Nieuwsblad Maassluis (door velen nog steeds ‘De Schakel’ genoemd).

In die column spreekt Rensen (PvdA) zijn zorgen uit over de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen. Hij vindt het "verschrikkelijk" dat de PVV de grootste partij is geworden. "Haar morele standpunten en opvattingen staan haaks op die van mij, schreef Rensen.

Motie van afkeuring

De fractie van Leefbaar Maessluys had hierover een motie van afkeuring ingediend. Ook al stelt Rensen dat het zijn persoonlijke mening is, vindt die fractie dat hij als burgemeester zijn neutraliteit had moeten bewaren. Het werd hem door Leefbaar Maessluys zeer kwalijk genomen dat Rensen zijn mening had gepubliceerd op de gemeentepagina in de huis-aan-huiskrant.

'Dat spijt mij'

Vrijwel alle andere fracties in de gemeenteraad vonden de handelwijze van de burgemeester onbegrijpelijk, maar vonden een motie van afkeuring te ver gaan.
Vervolgens liet Rensen weten, dat hij de reacties op zijn column heeft onderschat en dat het achteraf gezien niet juist is geweest om zijn opvattingen op de gemeentepagina te publiceren. "Dat spijt mij", verklaarde hij.

Dat excuus was voor de andere fracties voldoende, maar Leefbaar Maessluys wilde dat er toch gestemd werd over de motie. Die verkreeg alleen de steun van de drie leden van deze fractie, de andere zeventien aanwezige raadsleden stemden tegen.

Categorieen:
Nieuws Politiek Maassluis