Archief
Leo Bouma

Leo Bouma

Zwembad De Boei blijft langer open

Het zwembad van Westerhonk in Monster mag open blijven, dat meldt de woordvoerder van 's Heeren Loo aan de WOS. Het zwembad is eigenlijk te duur om open te houden, maar volgens de Raad van Bestuur mag het zwembad open blijven tot er vervanging is.

Het zwembad werd volgens de woordvoerder van 's Heeren Loo, Nico Schipper, te duur om te onderhouden: "Daarbij moet je denken aan de kosten van onderhoud en de gasprijzen die de pan uit rijzen." Maar ook de nieuwe regelgeving met betrekking tot toezicht maakte het volgens Schipper lastig om De Boei open te houden. Daarom werd er in april besloten om het zwembad deze winter te sluiten. Dit leidde toen tot ophef en een petitie, want "Het zwembad is voor vele cliënten op het Westerhonk heel belangrijk. Deze activiteit is niet vervangbaar."

"Om die reden besloot 's Heeren Loo om te werken aan een vernieuwde voorziening met bewegingsmogelijkheden voor alle cliënten, vóórdat het zwembad sluit," aldus de woordvoerder. Dit betekent concreet dat het zwembad open mag blijven, totdat er een goed plan ligt om de cliënten te laten bewegen. Hiervoor heeft de Raad van Bestuur van 's Heeren Loo extra geld beschikbaar gesteld om de kosten te kunnen dekken.

Na 1 januari blijft het zwembad dus open voor cliënten, maar de contracten met externe partijen zijn wel opgezegd. Als het beschikbaar gestelde budget eerder uitgegeven moet worden door onvoorziene kosten, moet het zwembad noodgedwongen alsnog eerder de deuren sluiten.