Archief
SignBiblio

SignBiblio

Sportnieuws: Nederland met Broch, Duijndam en Vollebregt groepswinnaar WK Handbal

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Darts - Priscilla Steenbergen heeft op de Lakeside, het WK van de bond WDF, de achtste finales. De 25-jarige Maasdijkse zette de Australische Kym Mitchell met 2-1 in sets opzij. Steenbergen speelt in de volgende ronde tegen Lisa Ashton. De ervaren Engelse won het toernooi vier keer, de laatste in 2018.

Paardensport - Bram Chardon heeft met overmacht de wereldbekerwedstrijd vierspannen in Stockholm gewonnen. De menner uit Den Hoorn zette in Zweden veruit de snelste tijd neer en bleef Michael Brauchle (Duitsland) ruim voor. Boyd Exell uit Australië werd derde.

Zaterdag

Badminton - Velo heeft in de eredivsiie een gelijkspel geboekt tegen directe concurrent Roosterse. In Limburg werd het 4-4. De Wateringse punten werden gescoord door Dion Rovers, Amy Tan en Veda Diemel in het enkelspel en in het gemengd dubbel Myke Halkema en Dion Rovers.

Handbal - Na een eerdere 41-26 overwinning tegen Argentinië hebben de Oranjevrouwen zaterdagavond opnieuw vrij eenvoudig gewonnen, ditmaal van de handbalvrouwen uit Congo. In het Deense Frederikshavn werd het 20-40. In de basis stonden zowel Kelly Vollebregt, Yvette Broch als Rinka Duijndam (keeper). Vollebregt scoorde driemaal, mede dankzij een prachtige pass na een redding van Duijndam, die sowieso een prima invalbeurt maakte.

Eerder op de dag versloeg Tsjechië Argentinië. Door deze overwinning hebben Nederland en Tsjechië zich met 4 punten uit twee wedstrijden al geplaatst voor de volgende ronde. Nederland speelt maandagavond om 20.30 uur tegen Tsjechië voor de eerste plaats in poule H. De behaalde punten in de eerste ronde tegen tegenstanders die ook doorgaan, worden meegenomen naar de volgende poulefase.

Rugby - RC Hoek van Holland heeft met 13-10 van het Leidse Diok gewonnen. De Hoekenezen stonden derde in de ereklasse en wisten die positie te behouden na deze overwinning.

Vrijdag

Voetbal - FC 's-Gravenzande neemt aan het einde van dit seizoen na vijf jaar afscheid van Jurrian Jouvenaar. De 25-jarige doelman is toe aan een nieuw avontuur. Jouvenaar kwam in 2019 over van Forum Sport, daarvoor keepte hij in de jeugd van ADO Den Haag.

Donderdag

Handbal - De Nederlandse vrouwen zijn het WK handbal begonnen met een 41-26 zege op Argentinië. Zowel de Wateringse Kelly Vollebregt als Yvette Broch uit Monster hebben bijgedragen aan de niet onverwachte overwinning. Beide speelsters speelden uitstekend; Vollebregt scoorde drie keer, Broch twee keer. Reservekeepster uit Wateringen Rinka Duijndam moedigde de Oranje vrouwen vanaf de tribune aan. Nederland speelt zaterdag om 18.00 uur tegen Congo. Het WK handbal vindt plaats van 29 november tot en met zondag 17 december in Denemarken, Noorwegen en Zweden.

Tennis - De Westlandse tennissers Arantxa Rus en Thiemo uide Bakker doen vanaf eind december mee aan de United Cup. Dit is een landentoernooi voor gemengde teams, dat in Australië wordt gehouden. Nederland doet voor het eerst mee aan dit toernooi, dat toe is aan de tweede editie. De Bakker kwam in 2019 voor het laatst in actie met een Nederlandse selectie. De United Cup wordt gehouden van 29 december tot en met 7 januari.

Woensdag

Voetbal - KMD heeft alle wedstrijden van de seniorenteams voor komende zaterdag afgelast. Dat is gedaan naar aanleiding van een familiedrama in Rijswijk, afgelopen weekend. In een woning werd een 45-jarige vrouw vermoord, haar man zit vast als verdachte. "Het betreft het gezin van een spelend lid van onze club", zo is te lezen op de website van de Wateringse voetbalclub. Gezien de impact op de vereniging zijn de wedstrijden vanaf de leeftijdscategorie 'onder-18' uit het schema gehaald voor zaterdag 2 december. "Wij vragen eenieder in deze donkere periode als KMD-familie samen elkaar te blijven steunen en uiteraard gaan onze gedachten naar de direct betrokkenen."

Maandag

Darts - Maik Kuivenhoven doet dit jaar opnieuw niet mee aan het WK darts. De Naaldwijker deed maandag een laatste poging om een ticket te bemachtigen, maar werd bij het kwalificatietoernooi vroegtijdig uitgeschakeld door de Engelsman Darren Webster. Ondanks een 2-4 voorsprong in legs, verloor Kuivenhoven met 6-4. Dirk van Duijvenbode is daardoor de enige Westlandse speler op het WK.