Archief
WOS

WOS

Recreatieoord wordt mogelijk koninklijk

De gemeente Rotterdam gaat de koninklijke status aanvragen voor het Recreatieoord in Hoek van Holland. Dat is de uitkomst van een motie, die Leefbaar Rotterdam donderdag indiende.

Het Recreatieoord bestaat dit jaar 100 jaar. Volgend jaar wordt het vakantiepark overgedragen aan de bewoners. Volgens Leefbaar-raadslid Benvenido van Schaik dé gelegenheid om het predicaat Koninklijk aan te vragen. "Een Koninklijk predicaat zou de kers op de taart zijn voor de recreanten op Recreatieoord Hoek van Holland. Waar drie jaar geleden de gemeente het park wilde verkopen aan de hoogste bieder, is het na lang strijden gelukt om dit tegen te houden. Deze week tekende het college de intentieovereenkomst om het recreatieoord over te dragen aan een vereniging van bewoners", zegt hij. De motie werd met 28 stemmen voor en 6 tegen aangenomen.

Het predicaat Koninklijk is bedoeld voor organisaties die van onbesproken gedrag zijn. Belangrijke criteria zijn: minimaal 100 jaar bestaan, landelijke bekendheid met bij voorkeur ook internationale uitstraling. "Ik omarm deze motie", zei verantwoordelijk wethouder Robert Simons. "Ik wil wel een winstwaarschuwing geven. Er zijn allerlei regels om Koninklijk predicaat te krijgen, daar moet ik me nog in verdiepen. Maar ik ga m'n best ervoor doen. Ik denk dat het heel mooie uitkomst zou zijn als dit kan."