Archief
Hoogheemraadschap van Delfland

Hoogheemraadschap van Delfland

Meer waterschapsbelasting in 2024

Inwoners en bedrijven in het gebied van het Hoogheemraadschap van Delfland betalen in 2024 meer waterschapsbelasting. Volgens Delfland is door de steeds grotere uitdagingen in het werk en de klimaatverandering het steeds duurder om droog, veilig en leefbaar te blijven.

Hoeveel de belasting stijgt, verschilt per persoonlijke situatie, maar het zal ergens tussen de 5 en 9 procent zijn. Zo zal bijvoorbeeld een gezin met een eigen huis van 250.000 euro, volgend jaar gemiddeld ruim 30 euro per jaar meer betalen. Een huurder betaalt ongeveer 20 euro per jaar meer. Alle rekenvoorbeelden staan op de tarievenpagina van het hoogheemraadschap.

Delfland staat de komende jaren voor "forse opgaven en uitgaven". Hoogheemraad Peter Ouwendijk legt uit waarom het hier weer duurder wordt: "We zien dat de waterkwaliteit in ons gebied meer en meer onder druk staat door intensief gebruik van het land. Ook komen er steeds meer stoffen in het water terecht die daar niet in horen. Daardoor wordt het moeilijker en dus duurder om ons water schoon, gezond en levend te houden."