Archief
Archief WOS

Archief WOS

Verlaging vrijstelling eigen bijdrage Wmo van de baan

Een Westlandse raadsmeerderheid krijgt zijn zin: de vrijstelling voor de eigen bijdrage in de Wmo blijft volgend jaar 130 procent van het minimumloon. De door het college in de begroting ingeboekte verlaging naar 120 procent gaat om procedurele redenen niet door.

Dit heeft het college de raad vrijdag moeten schrijven. Een van de maatregelen om de door het college in de begroting gewenste bezuiniging te halen, was de vrijstelling van de eigen bijdrage in de Wmo te verminderen. Hoewel de raad de begroting heeft aangenomen (de hele oppositie stemde tegen), staat de naam van coalitiepartner Westland Verstandig wel onder een motie voor de raadsvergadering op 13 december om daarvan af te zien. Voorman Peter Duijsens had tijdens de begrotingsbehandeling al gezegd dat de betrokken groep Westlanders ongemoeid moesten worden gelaten.

Het college schrijft nu dat de verlaging van de vrijstelling voor 1 december had moeten zijn aangemeld bij het Centraal Administratiekantoor (CAK), dat de eigen bijdragen voor alle Wmo-cliënten int. De gemeente is dus te laat. Daarom kan de gemeente het percentage pas aanpassen na een wijziging van de gemeentelijke verordening Wmo. Dat vraagt tijd, aldus het college, dat ook niet vooruit wil lopen op de "eventuele besluitvorming van uw raad".

Categorieen:
Nieuws Politiek Westland