Archief
Archief WOS

Archief WOS

Meerderheid raad Westland: 'Houd minimavoorzieningen in stand'

Een raadsmeerderheid wil de inkomensgrens voor minimavoorzieningen en de vrijstelling van de eigen bijdrage voor de Wmo ook volgend jaar handhaven op 130 procent van het minimumloon. Een motie van D66 wordt gesteund door GroenLinks, PvdA, CDA èn Westland Verstandig.

Westland gaat in 2024 bezuinigen. Via de kaasschaafmethode besloot de coalitie (de voltallige oppositie stemde eerder deze maand tegen de begroting) dat overal 2 procent wordt bezuinigd, ook op het sociaal domein. Volgens het college kan dat onder meer door de inkomensgrens voor minimavoorzieningen en de eigen bijdrage voor de Wmo te verlagen van 130 naar 120 procent.

"In tijden waarbij er steeds meer mensen in armoede leven, is het belangrijk om als overheid voor deze mensen klaar te staan", aldus fractievoorzitter Benjamin Hofland van D66. "De bestaanszekerheid is één van dé thema's tijdens de verkiezingen, dus dan kan en mag het niet zo zijn dat we eens lekker gaan bezuinigen op de allerarmste Westlanders, dat is onacceptabel."

De motie komt in de vergadering van de gemeenteraad op 13 december aan de orde. De steun van coalitiepartij Westland Verstandig is overigens niet opvallend. Tijdens de begrotingsbehandeling zei fractievoorzitter Peter Duijsens al op het standpunt te staan dat de betrokken groep Westlanders ongemoeid moet worden gelaten.

Categorieen:
Nieuws Politiek Westland