Archief
PR

Westlandse scholenkoepels willen intensiever samenwerken

De Westlandse Stichting Katholiek Onderwijs (WSKO) en Protestant-Christelijk Primair Onderwijs Westland (PCPOW) hebben de intentie uitgesproken om onderzoek te doen naar een nauwere samenwerking.

Deze samenwerking, genaamd 'Samen Sterk voor Goed Onderwijs in het Westland', is bedoeld om het basisonderwijs voor bijna 10.000 Westlandse kinderen te versterken. In het voorjaar is een verkenning in gang gezet. Tijdens deze verkenning is met schooldirecteuren, medewerkers, medezeggenschapsraden en toezichthouders gesproken over wat zij dachten dat goed is voor de scholen. Uiteindelijk is er vastgesteld, dat er draagvlak is voor verdiepend onderzoek naar een samenwerking "op het gebied van een gezamenlijke bestuurlijke agenda en op het gebied van een gezamenlijk ondersteunend stafbureau".

Er bestaan al meerdere formele en informele vormen van samenwerking tussen beide organisaties, zoals gezamenlijke leernetwerken van medewerkers en op het gebied van personeelszaken en bedrijfsvoering.

De samenwerking is volgens de bestuurders Henriëtte Boevé (WSKO) en Henri Koele (PCPOW) hard nodig om: "kwalitatief goed onderwijs te blijven aanbieden en de zorg en aandacht voor leerlingen nog beter vorm te geven."

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland