Archief
Valerie Kuypers

Valerie Kuypers

Tien gemeentes verbeteren sportaanbod voor mensen met beperking

Negen wethouders uit de regio Haaglanden hebben zondag tijdens de jaarlijkse G-sportdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend om het sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking te verbeteren. Een tiende volgt zo spoedig mogelijk.

Het gaat om Den Haag, Delft, Westland, Lansingerland, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar en Zoetermeer. De overeenkomst is een verlenging van de intentieverklaring die de gemeentes vijf jaar geleden met elkaar zijn aangaan en in 2020 met twee jaar werd verlengd. Midden-Delfland kon de overeenkomst niet ondertekenen, omdat het college is gevallen, maar wil zo spoedig mogelijk als tiende gemeente een handtekening zetten.

Door regionaal de krachten te bundelen zorgen de gemeentes voor betere aansluiting van het sport- en beweegaanbod op de wensen en behoeften van mensen met een beperking. Zo wordt gezorgd dat er in elke gemeente voldoende sportaanbod is. Ook zorgt de samenwerking ervoor dat professionals op het gebied van aangepast sporten en bewegen intensiever samenwerken en kennis delen. De overeenkomst loopt tot en met 2026. Per jaar geven alle gemeentes een financiële bijdrage van 2.000 euro om de doelstellingen waar te maken.

Voor Westland ondertekende wethouder Anko Goudswaard de overeenkomst.