Opnieuw nederlaag handballers Quintus, Westlandia verslaat Verburch

De handballers van Quintus zitten in de hoek waar de klappen vallen. Trainer Neso Saponjic heeft momenteel een kleine selectie tot zijn beschikking en verloor zondagmiddag alweer voor de derde keer op rij.

Na de nederlagen tegen BFC (31-25) en Tachos (24-27), was nu Aalsmeer 2 nipt te sterk: 31-30. Quintus stond in de eerste helft het grootste deel van de tijd voor, maar bij rust was het 15-15. In de tweede helft ging het gelijk op, al had Quintus een mindere fase van vijf minuten, waarin Aalsmeer vijf doelpunten kon uitlopen. De Westlanders kwamen weliswaar terug tot 30-30, maar in de slotfase ging de zege toch naar de thuisploeg.

Trainer Neso Saponjic ziet zijn ploeg in zwaar weer verkeert. "We hebben blessures, spelers die niet kunnen spelen vanwege ziekte en spelers die per direct zijn gestopt vanwege persoonlijke problemen", zei hij in WOS Sport. Desondanks vindt de oefenmeester dat zijn ploeg een goede wedstrijd heeft neergezet.

Door nde nederlaag is Quintus inmiddels weggezakt naar de zevende plek, met een achterstand van acht punten op koploper DFS Arnhem.

WPK/Westlandia wint derby tegen Verburch

De streekderby tussen Verburch en WPK/Westlandia eindigde in Poeldijk in 20-30. De thuisploeg kwam in de eerste helft vrij snel op een grote achterstand, waarna het bij rust 7-16 was. Verburch kwam speelde nog wel een goede tweede helft, maar kon niet dichterbij komen.

Westlandia blijft koploper in de tweede divisie, Verburch blijft puntloos onderaan. Volgende week speelt Verburch opnieuw een derby, dan tegen Quintus 3.