Archief
Skitterfoto/Pixabay

Skitterfoto/Pixabay

Ondo blijft ongeslagen, eerste zege ckc Maassluis

De korfballers van Ondo kennen een goede start aan het nieuwe zaalkorfbalseizoen. Zaterdag werd voor de derde keer op rij gewonnen.

In Westzaan werd Roda met 12-16 opzij gezet. Door de zege is Ondo als enige ploeg in de poule nog ongeslagen. Fiducia en Swift volgen op twee punten achterstand, met daarachter Weidevogels op drie punten achterstand. Dat is ook de volgende tegenstander.

Streekgenoot ODO boekte tegen Refleks de eerste nederlaag van dit seizoen: 20-13. Refleks had tot dit weekend nog niet gewonnen. ODO staat met één punt uit drie wedstrijden op een gedeelde laatste plaats.

Eerste overwinning ckc Maassluis

Ckc Maassluis opende het seizoen met twee zware wedstrijden, die allebei werden verloren. In Juliana trof het voor het eerst een gelijkwaardige tegenstander en er werd ook gewonnen: 18-19.

Het spel golfde op en neer en de Maassluizers stonden geregeld aan de goede kant van de score. Meer dan twee doelpunten afstand nemen lukte echter niet. Tot de laatste seconden bleef het spannend. Mark van der Vaart maakte in de slotfase de winnende.

Alle uitslagen

Hoofdklasse B
Nieuwerkerk - Valto 18-18

Eerste klasse D
Roda - Ondo 12-16
Refleks - ODO 20-13

Eerste klasse H
Juliana - Maassluis 18-19

Tweede klasse G
VZOD - Dijkvogels 19-15