WOS/Leo de Jong

Monster sleept drie punten uit het vuur tegen Verburch

De derby in de tweede klasse Verburch en Sportclub Monster is in Poeldijk in het voordeel gevallen van de bezoekers. Monster won een spannende wedstrijd met 0-1.

In de eerste helft was vooral Monster de bovenliggende partij, maar was er voor de grootste deel weinig opwinding. Totdat op slag van rust Ruben de Groot via een hoekschop (Monster kreeg in de eerste helft acht corners) de 0-1 binnen kopte. In het tweede bedrijf ging Verburch op jacht naar de gelijkmaker met een aantal goede kansen. Max Spilker schoot net over en Vince van der Knaap raakte de paal. In een slotfase waar het over en weer ging, hield Monster stand en neemt het de punten mee naar huis. Verburch raakt in een steeds lastiger parket. Dit is al de vierde nederlaag op rij.

Schipluiden komt na achterstand langszij tegen KMD

In Wateringen had KMD een lastige klus tegen een Schipluiden in vorm. De ploeg uit Midden-Delfland is al zes wedstrijden ongeslagen. Even leek het erop dat KMD die reeks ten einde ging brengen. In de tiende minuut scoorde Robin van Straaten vanuit de rebound na een gepareerd schoot van Leandro Havinga de 1-0. Diezelfde Van Straaten verdubbelde score vanuit een vrije trap. Schipluiden liet echter nog wel de goede vorm zien. Na rust vond invaller Marijn Langeslag het net na een voorzet van Sjoerd Boks. Boks trok even later de stand gelijk via een strafschop. In een hard duel waarin veel gele kaarten vielen moeten beide ploegen het doen met een 2-2 eindstand.

Robin van Straaten was blij met zijn twee doelpunten, maar baalde van het gelijkspel: